Kako prezimimo lončnice

Kako prezimimo lončniceNa vrtu in okenskih policah imamo številne trajnice, ki ne preživijo mrzlih zim. Vrtnarska strokovnjaka Alice in Brian McGowan sta napisala odličen priročnik za prezimovanje rastlin, ki bo v pomoč vsakemu, ki na vrtu ali okenskih policah goji trajnice, ki ne preživijo zime na prostem. Nasveti v knjigi bodo v pomoč pri ohranjanju zdravih in bogato cvetočih rastlin, ki nas bodo razveseljevale vsako leto sproti.

Prvi del knjige je uvod v gojenje na mraz neodpornih trajnic. V njem izvemo, zakaj gojiti takšne trajnice in kako izbirati primerne rastline za prezimovanje.

Drugi, najobsežnejši del je namenjen praktičnim nasvetom za uspešno prezimovanje. Poglavje je razdeljeno glede na zahteve rastlin za prezimovanje: sončno in toplo, hladno in svetlo, temno in vlažno, temno in suho. Poleg opisa primernih razmer lahko preberemo tudi čisto praktične nasvete, povezane s pripravo rastlin na prezimovanje. Spoznamo tudi težave in škodljivce, ki se lahko pojavijo, in načine, kako jih zatremo.

V tretjem poglavju so predstavljene trajnice, ki ne prezimujejo na prostem. Za vsako trajnico so podani podatki o najnižji temperaturi, ki jo še preživi, in zahteve glede prezimovanja. Izvemo tudi, kako se razmnožujejo in katere so najpogostejše težave.

Knjiga je odličen priročnik za vse, ki imajo na vrtu in okenskih policah trajnice, ki ne preživijo zime na prostem. Z upoštevanjem nasvetov in informacij lahko poskrbimo za uspešno prezimovanje trajnic, ki jih gojimo v posodah (ali na prostem, pa jih izkopljemo in preko zime posadimo v posode) in zagotovimo, da bodo v naslednjem letu bogato cvetele.

Podatki o knjigi:

  • obseg: 180 strani,
  • mehke platnice,
  • velikost: 17,5 x 12,5 cm,
  • založba: Založba Cangura.com,
  • leto izdaje: 2014.
Cena: 14,90 €