Pravno pojasnilo in pogoji uporabe

Portal Vrt in narava (www.vrtnarava.si) je dovoljeno uporabljati le v osebne in nekomercialne namene. Ni dovoljeno kopirati, spreminjati, distribuirati, prikazovati, izvajati, oddajati, razmnoževati, objavljati, licencirati, ustvarjati izpeljanke, prenašati ali prodajati katere koli podatke, besedila fotografije, slike in druge vsebine, ki so del spletnega portala Vrt in narava. Izjema so elementi portala, ki so odprtokodnega značaja in besedila, fotografije, slike in drugi elementi portala, ki so označeni z eno izmed Creative Commons licenc ali pa so zanje že potekle avtorske pravice.

Vsa vsebina portala Vrt in narava je avtorsko zaščitena in vse pravice so pridržane, razen če je navedeno drugače. Uporaba vsebin za komercialne in neosebne namene je dovoljena le s pisnim dovoljenjem uredništva.

Slike označene z BioLib.de so uporabljene v skladu z GNU Free Documentation Licence. Te slike je dovoljeno kopirati in uporabljati v nekomercialne in komercialne namene v skladu z GNU Free Documentation Licence in navedbo vira www.BioLib.de.

Avtorji vsebin in lastniki portala Vrt in narava v nobenem primeru ne prevzemajo odgovornosti za kakršno koli neposredno, posredno, posledično ali kakršno koli drugo škodo (vključno s škodo zaradi izgube uporabnosti, podatkov ali dobička), ki izhaja ali je v kakršni koli povezavi z uporabo ali delovanjem portala Vrt in narava.

Avtorji vsebin in lastniki portala se trudijo za ažurnost, popolnost in pravilnost informacij, ki so objavljene na portalu Vrt in narava. Avtorji vsebin in lastniki portala ne prevzemajo nobene odgovornosti o pravilnosti, popolnosti in ažurnosti podatkov in informacij, objavljenih na portalu Vrt in narava. Avtorji in lastniki portala Vrt in narava ne prevzemajo nobene odgovornosti za pravilnost in resničnost vsebin tretjih strani, kamor vodijo povezave na portalu Vrt in narava. 

Uporaba vsebin, podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem portalu Vrt in narava, je izključno na lastno odgovornost. Vse vsebine na portalu Vrt in narava so informativnega značaja.

Uredništvo portala Vrt in narava spoštuje slovensko zakonodajo, še posebej Zakon o medijih in Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah.

Spletni portal Vrt in narava ne zbira in ne shranjuje podatkov o uporabnikih. Portal uporablja storitev Google Analytics podjetja Google Inc., ki zbira določene anonimne podatke o uporabnikih za namene ugotavljanja uporabe spletnega portala.

Spletni portal Vrt in narava uporablja storitev Google Adsense podjetja Google Inc za prikazovanje oglasov. Preko storitve Google Adsense podjetje Google Inc. zbira določene anonimne podatke o uporabnikih, ki jih uporablja za prikazovanje oglasov. Lastniki portala Vrt in narava ne odgovarjajo za resničnost vsebine oglasov, ki se prikazujejo na portalu. 

Portal uporablja piškotke, ki se naložijo na uporabnikov računalnik. Več o tem >>

Lastnik portala Vrt in narava je Preslica, Marko Puschner s.p.

Knjiga o drevesih - Drevrsne vrste na Slovenskem