Delo v vrtu

Kosilnica na tratiVrt zahteva neprekinjeno nego. Je konjiček, ki zahteva neprestano pozornost, česar se se ljubiteljski vrtnarji dobro zavedajo. V vseh letnih časih je dela dovolj. Presajanje, zalivanje, obrezovanje, zatiranje škodljivcev, gnojenje, prekopavanje, sejanje, sajenje, odstranjevanje plevela in pobiranje pridelkov so najpogostejša vrtna opravila, potem pa je tu še množica drugih. Tudi v zimskem času, ko vrt miruje, je marsikaj postoriti, predvsem pa se je treba pripraviti na naslednjo sezono. Lastnikom vrtov ni nikoli dolgčas.

Koliko časa bo od nas vrt zahteval, je odvisno od več dejavnikov. Najbolj pomembna je ureditev vrta, kakšen tip vrta imamo in za kakšen vrtni stil smo se odločili. Številne grede s trajnicami in drugimi zelnatimi rastlinami bodo zahtevale kar nekaj nege, prav tako zelenjavni in sadni vrt. Vrt oblikujemo tako, da od nas zahteva toliko časa, kot ga lahko in želimo nameniti vrtu.

V vrtu opravljamo različna vrtna dela. Nekatera so namenjena negi rastlin, druga pa oblikovanju vrta in vzgoji okrasnih rastlin, sadja ter zelenjave.

Zahtevaj ponudbe
Knjiga o drevesih - Drevrsne vrste na Slovenskem