Rastline v zimskem vrtu

CvetBrez rastlin je še tako lepo oblikovan zimski vrt prazen in hladen. Rastline so živa bitja, ki prinesejo življenje med kamen, steklo in kovino. Rastline dihajo, rastejo, se razmnožujejo in privabljajo žuželke. Polne življenjske energije nas napajajo z zadovoljstvom in voljo do življenja.

Izbira in razmestitev rastlin je umetnost, ki jo lahko osvojimo. O rastlinah se lahko podučimo v številnih knjigah, na spletnih straneh in na različnih predavanjih ter prireditvah. Tako bomo dobili potrebno znanje, da bomo izbrali primerne rastline in jih pravilno zasaditi. Ko se lotimo dela, prisluhnimo sebi in prisluhnimo rastlinam. Tako bomo rastline zasadili tako, da se bodo bujno razvijale.

Zimski vrt se, tako kot vrt na prostem, skozi čas razvija. Rastline rastejo, potrebujejo več prostora, pojavijo se bolezni in druge tegobe, rože zacvetijo, dozorijo sadeži in razbohoti se zelenjava. V zakup moramo vzeti, da je z rastlinami neprestano delo. In to naj nam bo v veselje. Če bomo z rastlinami delali z ljubeznijo, nam bodo ljubezen vračale s svojo bujno rastjo.

Knjiga o drevesih - Drevrsne vrste na Slovenskem