Uporaba piškotkov

Na spletnem mestu Vrt in narava uporabljamo piškotke. Piškotki (ang. Cookies) so majhne datoteke, ki jih strežnik naloži na vaš računalnik. Vsak piškotek je edinstven za vaš spletni brkljalnik. Vsebuje anonimne informacije kot so identifikacijska številka, ime strani in nekaj številk in črk.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki se uporabljajo v različne namene. Med drugim omogočajo hitrejše delovanje strani, izboljšajo uporabniško izkušnjo in omogočajo ugotavljanje navad uporabnikov. Na spletnem mestu Vrt in narava piškotke uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo. To so piškotki, ki jih namesti naš CMS (sistem za upravljanje z vsebinami). Svoje piškotke namesti tudi storitev Google Adsense, ki prikazuje oglase in Google Analytics, ki meri obiskanost spletne strani.

Piškotki, ki se namestijo na vaš računalnik ob obisku spletnega mesta Vrt in narava

SESS... - Piškotki SESS določijo edinstveno oznako vsakemu obiskovalcu za vsak posamezni obisk. Tako vas spletna stran prepoznava med klikanjem po posameznih straneh, kar je pomembno pri uporabi strani zaprtega tipa, ki zahtevajo prijavo. Piškotek se izbriše, ko zaprete brkljalnik.

Cookie-agreed-sl – Piškotek, ki označuje, da ste se v preteklosti strinjali z uporabo piškotkov. Piškotek se izbriše po 100 dnevih.

has_js – Piškotek, ki sistemu za upravljanje z vsebinami (CMS) pove ali imate vključen Javascript v nastavitvah brkljalnika. Omogoča, da se vašemu brkljalniku vsebina posreduje na primeren način. Piškotek se izbriše, ko zaprete brkljalnik.

id - Piškotek podjetja Google Inc. v sklopu storitve Google Adsense (doubleclick.net). Piškotek skrbi za prikazovanje oglasov in sledi, kateri oglasi so se posameznemu brkljalniku že prikazali in ali je bila z brkljalnikom že obiskana spletna stran naročnika oglasa. Piškotek lahko vsebuje tudi podatke, katerim oglaševalskim akcijam je bil brkljalnik izpostavljen. Piškotek ne vsebuje nobenih podatkov, ki bi omogočali osebno prepoznavo. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.

_drt_ - Piškotek podjetja Google Inc. v sklopu storitve Google Adsense (doubleclick.net). Piškotek skrbi za prikazovanje oglasov in sledi, kateri oglasi so se posameznemu brkljalniku že prikazali in ali je bila z brkljalnikom že obiskana spletna stran naročnika oglasa. Piškotek lahko vsebuje tudi podatke, katerim oglaševalskim akcijam je bil brkljalnik izpostavljen. Piškotek ne vsebuje nobenih podatkov, ki bi omogočali osebno prepoznavo. Piškotek se izbriše 1 dan po namestitvi.

_utma - Piškotek podjetja Google Inc. v sklopu storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za ralikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.

_utmb - Piškotek podjetja Google Inc. v sklopu storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za določitev nove seje oz. novega obiska. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 30 minut po namestitvi.

_utmc - Piškotek podjetja Google Inc. v sklopu storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja v kombinaciji s piškotkom _utmb, da se določi ali uporabnik dejansko opravi novo sejo oz. obisk. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše ob zaprtju brkljalnika.

_utmz - Piškotek podjetja Google Inc. v sklopu storitve Google Analytics. Piškotek shrani podatek o tem, s katerega spletnega mesta je uporabnik prišel. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 6 mesecev po namestitvi.

Kako odstraniti piškotke?

Odstranjevanja piškotkov spletnega mesta Vrt in narava ne priporočamo, saj bo okrnjena vaša uporabniška izkušnja. Če pa to vseeno želite, lahko to storite v nastavitvah zasebnosti v svojem brkljalniku. Izbrišete lahko posamezne piškotke in prepoveste posameznemu spletnemu mestu, da shranjuje piškotke.

Podrobna navodila: